Hieronnat

Klassinen hieronta

Hieronta on psykofyysinen hoitotapahtuma, jossa käsin suoritetuilla, pehmeisiin kudoksiin kohdistuvilla, liikkuvilla, sujuvan rytmisillä ja voimakkuudeltaan oikein säädetyillä otteilla kudoksia painaen ja/tai venyttäen pyritään edistämään tai rauhoittamaan erilaisten kudosten toimintoja tietyn tavoitteen suuntaisesti.

Klassinen hieronta on erilaisista otteista muodostunut yksilöllinen kokonaisuus jossa asiakkaan kunto ja elämäntilanne otetaan huomioon. Vaikka hierontaotteet kohdistuvat kudoksiin, vaikuttaa hieronta ihmiseen aina myös kokonaisvaltaisesti - kosketus, fyysinen konkreettinen hoitaminen ja hierojan läsnäolo vaikuttaa hoitotulokseen merkittävästi.

Klassinen hieronta on hyvin vanha perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsin tehtyä pehmeiden kudosten erilaista liikkuvaa muokkausta - esimerkiksi painelua tai sivelyä.

Hieronta tehdään joko kokovartalo- tai jonkin osa-alueen, niskan tai vaikkapa hartioiden hierontana.

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin.
Urheiluhieronta ei ulkoisesti eroa klasssisesta hieronnasta, mutta urheiluhierontaa antavalta terapeutilta edellytetään laajempaa ymmärrystä urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksesta kehoon. Vastaavasti taito annostella hierontaa siten, että se edesauttaa urheilijaa optimaalisesti eri harjoittelu- ja kilpailujaksoissa/ -tilanteissa, erottaa urheiluhieronnan ns. perushieronnasta.

KESTO alkaen 30 min

Ajanvaraus +358 4 0093 8099


Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta yhdistää tuhatvuotisen pään hierontaperinteen sekä stressialttiin niska-hartiaseudun hieronnan. Menetelmää voisi kuvata myös stressipesuksi sen nopeasti stressiä purkavan vaikutuksen perusteella. Eksoottisesta nimestään huolimatta kyse on länsimaiseen elämäntapaan sopivasta, yksinkertaisesta ja rauhoittavasta hieronnasta, joka laukaisee stressiä ja helpottaa sen aiheuttamia oireita.

Intialainen päähieronta pohjautuu vuosituhantiseen Auyrvedaan (Elämän tiede, tieto), jonka mukaan terveys koostuu fyysisen, psyykkisen ja henkisen hyvinvoinnin tasapainosta. Sen päämääränä on lisätä vuosia elämään ja edistää täydellistä terveyttä. Päähieronnan syntyhetket sijoittuvat vähintään 1000 vuoden taakse intialaisten perheiden perinteisiin. Jo alkuaikoina tämän hieronnan tavoitteena oli hoitaa koko kehoa kokonaisvaltaisesti ja se onkin erinomaisesti rentouttava hoitomuoto.

KESTO noin 30 min

Ajanvaraus +358 4 0093 8099


Kuumakivihieronta

Kuumakivihoito on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty mm. Intiassa, Tiibetissä ja Havajilla. Se on saavuttanut viime aikoina suuren suosion maailmalla. Hoito on syvästi rentouttava ja lämpimien kivien vaikutus yltää jopa muutaman sentin syvyydelle poistaen tehokkaasti jännitystä lihaksista.

Hierontaan käytetään luonnon hiomia basalttikiviä. Sileät kivet ja hoidettava kehon osa käsitellään ölyllä. Näin kivet liikkuvat helposti ja ne luovuttavat lämpöä tasaisesti hierottavalle alueelle.

Mikäli kaipaat rentoutusta, sopii kuumakivihieronta sinulle erinomaisesti. Hoidolla on myös muita vaikutuksia:

  • verenkierto vilkastuu- aineenvaihdunta tehostuu
  • kuona-aineet poistuvat kehosta tehokkaammin
  • laukaisee stressiä ja lihasjännityksiä
  • liikeradat laajenevat

Mikäli sinulla on sydän- ja/tai verisuonivaivoja, suonikohjuja, ihosairauksia, jotka pahenevat kosteasta lämmöstä, akuutti tulehdus, kuume tai flunssa, ei kuumakivihieronta sovi sinulle.

Hieronta tehdään hoitopöydällä paljaalle iholle. Hieronnassa käsitellään koko keho asiakkaan toivomia paikkoja painottaen.

KESTO selkä 45min ja vartalo 60min

Ajanvaraus +358 4 0093 8099Aromaterapia

Aromaterapia on lempeä ja luonnollinen tapa tukea terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Aromaterapia sopii mm. stressin aiheuttamaan rentoutumiseen. Aromaterapia pohjautuu tuoksuvista,aromaattisista kasveista eristestettäviin haihtuviin eli eteerisiin öljyihin. Ne ovat aitoja,eivätkä sisällä mitään kemiallisia jatkeita.

KESTO noin 60 min

Ajanvaraus +358 4 0093 8099